Mesekönyv amit imádnak a gyerkőcök

A felcseperedő kölyöknek jókora szüksége van arra, hogy mesekönyv, festmény reprodukció segítségével átlássa a sima humán összefüggéseket, szimpatizáljon a vitézekkel

Tájképek: A mesekönyv bemutatása aszerint készülnek cégünknél, hogy a szülő a kiválasztott históriákból azt a részt elküldi cégünkhöz, amelyet akar a gyerekszobában látni képként. Arra is van mód, hogy több meséből egy kis képes mesekönyvet alkossunk személyre szabva a gyermek igényeinek megfelelően. A mesekönyv sztorijaiból ki lehet ragadni részleteket, amelyeket azután rajzként, vagy faliképként a baba viszontláthat. Ily módon a népszerű fabulabeli eszményét, esetleg mesebeli helyét többnyire láthatja.

Több modern mesetörténettel ellentétben, a mesekönyv történeteiben a gonoszság éppúgy jelen van, mint az erény. A jó és a rossz félig-meddig minden mesében alakot ölt valamelyik karakterben, és megnyilvánul cselekedeteiben, mint miközben mindkettő jelen van az életben és minden emberben is. Ez a kettősség hordozza azt az erkölcsi problémát, amelynek megoldásáért küzdeni kell. A népmesék a megélhetési nehézségeket mindig lényegre törően és nyilvánvalóan fogalmazzák meg. Így a ifjonc a kérdés lényegével szembesül, míg a bonyolultabb cselekmény csak összezavarná a lurkót. A mesekönyv minden szituációt egyszerűsít. Részletek a Meséld mesekönyv weboldalon. Alakjait határozott vonallal rajzolja meg, a részletek közül csak a legfontosabbakkal foglalkozik. résztvevőiben minimális az egyéni vonás, inkább típusokat képviselnek.

Forrás: meseld.hu, 2019-01-31 10:18