Tintapatron utántöltés pénztárcabarát áron

Miért ilyen borsos árú a tintapatron?

A fő probléma tintapatron töltésnél, hogy mindig a tintapatron fúvókasorának újbóli elindítása, a fúvókalégtelenítés. Ha csupán csak festéket töltenénk a tintapatronba, de a fúvókasor kapillárisaiban még levegő marad, az a tintapatron rövid időn belüli tönkremenetelét okozhatja. A Refillparadise tintapatron weboldalán látható adat.

Ma már egyetlen vállalkozás se lehet meg tintapatron és nyomtató nélkül, és a háztartások egyre nagyobb részében is ott vannak a HP, Canon tintasugaras nyomtatók. Ezekben a nyomtatókban márpedig ott vannak azok a tintapatronok, amelyek csupán 200-250 oldal kinyomtatása után üresek lesznek. Amikor pedig új tintapatront vennénk, nem ritkán 4000 - 6000 Ft-ot vagy még többet kellene azokért fizetnünk. Ráadásul külön a feketéért és külön a színes festékpatronért.

A tintapatron árak ma már a csillagokban vannak. Csak pár példa: egy HP 301-es fekete nyomtatópatron a boltokban 4000 forint felett van, a HP 301 színes tintapatron pedig majdnem 5000 Ft. A Canon nyomtatók esetében még rosszabb a szituáció. Egy fekete PG-40 tintapatron kb. 5-6000 Ft, egy színes CL-41 tintapatron pedig 6-7000 forint körül van. A többi HP és Canon tintapatronok is hasonló a szituáció: a tintapatronok megfizethetetlenül drágává váltak. Pedig nyomtatni muszáj.

Forrás: refillparadise.hu, 2018-02-24 21:23