Részecskeszűrő tisztítás

Régi személygépkocsi megvásárlása előtt sajnos nem ellenőrizhető a részecskeszűrő állapota

Megannyian nem ismerik tudják, hogy a dízel kocsik részecskeszűrővel szereltek. Egy kiváló részecskeszűrő a káros anyagok 90 százalékát képes csapdába fogni. A részecskeszűrő szerepköre az, hogy megakadályozza az egészségroncsoló szemcsék szabadon távozását.

Az elromlott részecskeszűrőt javítani vagy kiégetni kell. Előbbi irdatlanul borsos költségű, míg utóbbi pénztárcabarát trükk. Régebbi személygépjármű megvásárlása előtt sajnálatos módon nem ellenőrizhető a részecskeszűrő állapota. Sajnálatos módon rengeteg esetben a részecskeszűrő el van tömődve, de még a check lámpa nem jelzi. A részecskeszűrő állapota nem vizsgálható meg szétszerelés nélkül.

A részecskeszűrő gondja jórészt 160 ezer km körül mutatkozik meg. Ez többségében a személygépkocsi használatától függ. Akik kimondottan kis távokon használják, gyorsabban találkoznak a komplikációval. A részecskeszűrő kitisztítja önmagát. Csakhogy ehhez magasabb fordulatszámon kell kocsikázni hosszabb ideig. A Szűrőrészecske részecskeszűrő weboldalán olvasható tanulmány. A regenerálódás menete beindul, a részecskeszűrőben megtalálható korom kiég.

Forrás: reszecske-szuro.hu, 2017-10-01 11:14